Sierpleister

Een hele mooie wandafwerking voor uw woning

Sierpleister

Wilt u eens wat anders dan een gladde wandafwerking in uw woning? Met sierpleister brengt u sfeervolle en levendige korrelstructuur op de muur. Sierpleister is een verzamelnaam voor diverse soorten stucwerk waaronder spachtelputz en granol. Het kan zowel voor binnen- als buiten stucwerk worden gebruikt.

Het aanbrengen van sierpleister zorgt voor extreem harde wanden die uw nauwelijks kunt beschadigen. Deze vorm van stucwerk is daardoor ook erg geschikt voor gezinnen met (kleine) kinderen.

Wij zijn uw vakbekwame stukadoor in IJsselmuiden en werken ook in de regio Kampen en Zwolle. Een perfecte afwerking van uw wanden of plafonds staat bij ons hoog in het vaandel.

Klantvriendelijk

Wij luisteren goed naar uw wensen

Betrouwbaar

Wij komen onze afspraken tijdig na

Vakmanschap

Al meer dan 20 jaren ervaring

Deskundig advies

Wij denken mee in de juiste keuze stucwerk

Spachtelputz aanbrengen

Door het aanbrengen van spachtelputz kiest u voor een relatief betaalbare afwerking van uw wanden. Ook kent dit materiaal een lange levensduur. 

Een groot voordeel van spachtelputz is dat het stoot- en boen vast is. Spachtelputz is te verkrijgen in verschillende korreldiktes van fijn tot grof en in alle kleuren. 

Gaat u voor een dikke of juist dunne korrel structuur?

Sierpleister fijne korrel

Bij sierpleister kunt u zelf kiezen hoe groot u de korrel wilt hebben. U kunt kiezen in een korrel tussen de 1 mm en 3 mm. Wilt u sierpleister met een fijne korrel? Ga dan voor een korrel van 1,5 mm of 2 mm dikte. Hoe grovere korrel u kiest, hoe ruwer de structuur op de muur.

Tip: wilt u de wand na aanbreng van de stuc nog schilderen? Kies dan niet voor een al te dunne korrel. Een korrel van 1 mm is namelijk na een laagje verf nauwelijks nog zichtbaar.

De voordelen van sierpleister

Sierpleister is niet alleen erg mooi op de muur, maar het kent ook nog een aantal voordelen:

Stootvast

Kleurvast

Voor binnen- en buitenmuren

Beschikbaar in diverse kleuren

Geeft een decoratieve look

Granol en rustiekputz

Granol en rustiekputz zijn twee veel voorkomende vormen van sierpleister. Bij granol wordt er een zogeheten ‘boomschorseffect’ op de wanden aangebracht. Granol is een vrij grove structuur en kenmerkt zich door verschillende groeven in diverse richtingen.

Rustiekputz is een stucmethode tussen spachtelputz en granol in. Het is eigenlijk een combinatie van korrels en groeven in de wand. Rustiekputz wordt vaak gebruikt voor het herstel van wanden en verkleint de kans op scheuren door de stevige structuur.

Opgeleverde projecten

Klik op een project voor meer details
Sierpleister op uw wanden?

Wij helpen u graag!